Prof. univ. dr. Ştefan Bratosin, Doctor Honoris Causa al Universităţii ‘Aurel Vlaicu’

//Prof. univ. dr. Ştefan Bratosin, Doctor Honoris Causa al Universităţii ‘Aurel Vlaicu’

Prof. univ. dr. Ştefan Bratosin, Doctor Honoris Causa al Universităţii ‘Aurel Vlaicu’

Profesorul universitar doctor Ştefan Bratosin, de la Universitatea ‘Paul Valery’ din Montpellier, Franţa, personalitate de marcă în domeniul ştiinţelor informării şi comunicării, a primit miercuri, în cadrul unei festivităţi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ‘Aurel Vlaicu’ din Arad.

‘La baza hotărârii Senatului UAV Arad de a-i conferi titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii noastre d-lui academician prof. univ. dr. Ştefan Bratosin a stat bilanţul de excepţie al activităţii sale academice, ştiinţifice şi manageriale, domnia sa fiind o personalitate cu merite deosebite în mentoratul universitar şi în cercetare’, a afirmat, cu acest prilej, rectorul UAV Arad, prof. univ dr. Ramona Lile.

În Laudatio, directorul Institutului European ‘Serge Moscovici’ al UAV Arad, prof. univ. dr. Lavinia Betea, a spus că, raportat la istoria sa de viaţă, Ştefan Bratosin mărturisea în urmă cu ceva vreme că reprezentarea sa a dobândit sensul ‘reuşitei româneşti în universitatea franceză’, conţinând şi puternica încărcătură a revanşei tânărului căruia porţile Universităţii Bucureşti nu i s-au deschis pentru a fi primit în rândul studenţilor de la Jurnalistică. Porţi care în acea epocă s-au dovedit mai ferecate în armătura restricţiilor ideologice decât înseşi frontierele ţării.

Totodată, Lavinia Betea a menţionat că prof. Ştefan Bratosin este doctor în Ştiinţele informării şi comunicării al Universităţii ‘Charles de Gaulle’ Lille 3 (2000) şi doctor în Teologie al Universităţii Aix-en-Provence (1998), conducător de doctorate şi profesor universitar doctor Clasa excepţională la Universitatea ‘Paul Valery’ din Montpellier.

Pe lângă premiile primite în Franţa din partea a diferite instituţii, lui Ştefan Bratosin i-au fost recunoscute meritele şi în ţară, fiindu-i conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, al Universităţii din Bucureşti şi al Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca.

După momentul festiv al decernării titlului de către rectorul UAV, Ştefan Bratosin a prezentat o disertaţie.

Prof. Bratosin a declarat pentru AGERPRES că apreciază ca o mare onoare faptul că Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa.

‘Este o universitate pe care o cunosc şi o apreciez, o universitate cu potenţial extraordinar nu numai în cadrul naţional, ci şi în cadrul internaţional. Sunt aici profesori cu un potenţial deosebit şi de aceea consider că este o onoare pentru mine să primesc titlul de Doctor Honoris Causa aici. De asemenea, este un moment emoţionant pentru mine faptul că mi se face această onoare în anul Centenarului Marii Uniri, act a cărui înfăptuire a început undeva aici, la Arad, pe actualul bulevard al Revoluţiei şi s-a terminat la 1 decembrie 1918, cu Marea Unire, consfinţită la Alba Iulia’, a afirmat Ştefan Bratosin.

La rândul său, rectorul universităţii arădene, Ramona Lile, a spus că este o mare onoare faptul că prof. Bratosin a acceptat titlul de Doctor Honoris Causa din partea UAV Arad.

‘Iar când spun asta, mă gândesc la faptul că, anterior, domniei sale i-a fost conferit acest titlu din partea altor trei universităţi prestigioase din România. Sperăm ca în continuare domnul profesor să colaboreze cu UAV Arad iar faptul că va organiza aici în luna noiembrie a acestui an, în premieră în România, o conferinţă pe teme de ştiinţe ale informării şi comunicare, organizată de Universitatea ‘Paul Valery’ din Montpellier, împreună cu Institutul European ‘Serge Moscovici’ şi cu Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad, nu poate decât să ne bucure şi să ne onoreze’, a declarat pentru AGERPRES Ramona Lile. AGERPRES/(AS, A-autor: Ioan Weisl; editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa articol: https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2018/03/28/arad-prof-univ-dr-stefan-bratosin-doctor-honoris-causa-al-universitatii-aurel-vlaicu–82159

By | 2018-03-29T09:28:27+00:00 mars 29th, 2018|Blog IARSIC|Commentaires fermés sur Prof. univ. dr. Ştefan Bratosin, Doctor Honoris Causa al Universităţii ‘Aurel Vlaicu’

About the Author: